
CORNFLAKES MADU COKLAT CHIPS
Bahan A 150 gm butter 90 gm gula kastor 5 s/b madu Bahan B 250 gm cornflakes [ramaskan sikit] 100 gm coklat chips 100 gm badam cincang panggang Hiasan paper cup kecil coloring rice atau coklat rice Cara 1. Panaskan bahan A sehingga butter cair. 2. Masukkan Bahan B dan gaulkan rata. 3. Sudukan dalam paper-cup kecil. 4. Hiaskan dengan coloring rice/coklat rice 4. Bakar dalam oven yg telah dipanaskan suhu 170'C selama 8-10 minit. 5. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
BUTTER COOKIES
Bahan
135 gm butter
60 gm gula kastor 150gm tepung gandum 30 gm tepung jagung Cara 1.Pukul butter dan gula sehinga sebati. 2. Masukkan tepung gandum dan jagung yg telah diayakkan sedikit demi sedikit. 3. Masukkan adunan dalam piping bag roseete [ataupun pam daisy/bunga cina] dan pamkan dalam paper-cup. 4. Bakar pada suhu 170'C selama 18 -20 minit.
5. Sejukkan dan simpankan dalam bekas kedap udara.
|
No comments:
Post a Comment